www.dobesovi.cz

Ovesná kašička

Autor , dne 18. 2. 2011, v kategorii Sladká jídla

Ingredience

cca hrnek ovesných vloček
cca 1/2 litru mléka
máslo
lžíce cukru
sůl
na dochucení granko, hořké kakao, skořice, strouhané jablko

Postup

Do rendlíku nalít mléko, přidat vločky, osladit asi lžící cukru, osolit velkou špetkou soli. Ohřívat a až dojde k varu, stáhneme teplotu. Za stálého míchání necháme 5-10 minut pobublávat. Po zhoustnutí odstavíme, přidáme máslo a na chvíli odstavíme.

Tipy

Před konzumací dochutit a dozdobit jako krupičnou kaši, to znamená skořice, kakao atd.
Před odstavením je možné dochutit strouhanými jablky, hruškou.. dle chuti nebo co je při ruce.

:

Zanechte komentář

Náhodné foto (F5 generuje nové)

Broumovské stěny Náměstí v Broumově Klášter Rosa Coeli Průchozí roklina Náměstí v Pompejích Serpentiny u Ávoly Syrakusy - kostel Santuario della Madonna delle Lacrime Pohled na Prýgl Krása